Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές από τη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού!



Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού διάλεξε να στείλει σε όλους και όλες τις καλύτερες ευχές μας για ένα αγωνιστικό μέλλον, με μια κάρτα από ένα γνωστό9 σε όλους μας αγωνιστικό παρελθόν.
Το 2016 θα μας βρεί ακόμα πιο δυνατούς, στους νέους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Χαρούμενο Αγωνιστικό το Νέο Έτος...

Πορεία διαμαρτυρίας της Λαϊκής επιτροπής Θερμαϊκού στην Περαία...



Τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Περαίας. Κύριο θέμα ήταν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, δεν έλειψαν όμως και συνθήματα για την αλληλεγγύη, καθώς και για την απαίτηση ανάκλησης των αυξήσεων στο νερό από την ΔΕΥΑΘ.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας υπήρξε ιδιαίτερα θετική, όσο οι συμμετέχοντες στην πορεία σταματούσαν σε κεντρικά σημεία και μοίραζαν στα καταστήματα και τους διερχόμενους την προκήρυξη της Επιτροπής. Κάποιοι σταμάτησαν και συζήτησαν με τα μέλη της επιτροπής, ζητώντας πληροφορίες για τη δράση της, ενώ μερικοί από αυτούς ακολούθησαν,  συμμετέχοντας ενεργά στην κινητοποίηση.

Παρατίθενται φωτογραφίες από την κινητοποίηση:





Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού: Πορεία για τους πλειστηριασμούς στην Περαία




ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη 2015 και ώρα 6.00μμ πορεία διαμαρτυρίας στην αγορά της Περαίας.
Η πορεία γίνεται με θέμα αιχμής την οργάνωση των λαϊκών νοικοκυριών ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών και τις κατασχέσεις.
Η προσυγκέντρωση για την πορεία θα γίνει την πιο πάνω ώρα, έξω από το Goodies της Περαίας.
Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί τους κατοίκους να συμμετάσχουν στην πορεία. Κανείς δεν περισσεύει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής:

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Συνεχίζεται η πολιτική μείωσης των τιμολογίων ύδρευσης

Με στόχο να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες, η Δημοτική Αρχή Πάτρας συνεχίζει την πολιτική μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ.
Συγκεκριμένα, διατηρείται για το 2016 η μείωση 30% των τιμολογίων και επεκτείνεται για τις κοινωνικές κατηγορίες με οξυμένα προβλήματα, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Έτσι για το 2015 οι λαϊκές οικογένειες ελαφρύνθηκαν κατά 1.500.000 ευρώ από τη μείωση της τιμής του νερού.
Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτό και αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% της τιμής του νερού για όλους τους μακροχρόνια άνεργους που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης μειώνεται από 80 σε 50 ευρώ η τιμή στην εκκένωση των βόθρων.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων σημειώνει:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού...



Δημοσιεύουμε το πρόγραμμα δράσης για την αμέσως επόμενη περίοδο, που αποφασίστηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση της Λ.Ε. Θερμαϊκού, το Σάββατο 12 Δεκέμβρη και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που συμφωνούν με τους βασικούς του στόχους, να συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίησή του...

Πρόγραμμα δράσης (εγκρίθηκε στη Συνέλευση της 12ης Δεκέμβρη)



1.- Κάλεσμα όλων στο Πανεργατικό Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 18.00μμ, ενάντια στα μέτρα των προαπαιτούμενων που πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή το ίδιο βράδυ από την κυβέρνηση.

2.- Κάλεσμα όλων και ιδιαίτερα των συνταξιούχων στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 16 Δεκέμβρη, στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, στις 10.00π.μ., ενάντια στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

3.- Συγκροτήθηκε επιτροπή από μέλη της επιτροπής και σπουδαστές της ΑΕΝ για την άμεση οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους σπουδαστές, μέσα στο Γενάρη, εν όψει της επερχόμενης εξεταστικής περιόδου.

4.- Αποφασίστηκε η διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης συντονισμένης κινητοποίησης, με τη στήριξη της Λαϊκής Επιτροπής  προς τον ΟΑΣΘ και κάθε αρμόδια υπηρεσία, για μειωμένο εισιτήριο τόσο προς τους σπουδαστές της ΑΕΝ, όσο και προς τους σπουδαστές του ΙΕΚ Επανομής που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...

5.- Δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού και οργάνωση πικετοφορίας στην αγορά της Περαίας, ενάντια στις αυθαίρετες αυξήσεις στο νερό, και τις διακοπές παροχής προς τα λαϊκά σπίτια λόγω χρεών. Απαίτηση για ανάκληση των αυξήσεων και κατάργηση των χαρατσιών, καθώς το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να φορολογείται η χρήση του.

6.- Ενίσχυση των μέχρι σήμερα προσπαθειών για την επέκταση του δικτύου αλληλεγγύης της επιτροπής, τόσο για τη συγκέντρωση προσφορών, όσο και για την ενημέρωση γύρω από ανάγκες συγκεκριμένων λαϊκών οικογενειών. Να γίνουν εξορμήσεις ώστε η ανακοίνωση-πρόσκληση της επιτροπής να φτάσει σε κάθε σπίτι του Δήμου μας.

7.- Διερεύνηση από την επιτροπή των δυνατοτήτων ώστε να οργανωθούν συνελεύσεις με ειδικό θεματικό περιεχόμενο, που να καλύπτει ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, όπως: επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, συνταξιούχους, νεολαία, πολιτισμός, άθληση κλπ.

8.- Τέλος αποφασίστηκε να γίνει νέα συνέλευση προς το τέλος Γενάρη, σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.


Επιτυχία της Λαϊκής Συνέλευσης της 12ης Δεκέμβρη - Η εισαγωγική ομιλία και τα βασικά σημεία της συζήτησης...




Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προγραμματισμένη Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, γυναίκες, άνεργοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας και άλλοι.

Στην εισαγωγική του ομιλία, εκ μέρους της Γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής, ο Γ. Σοφιανός, αναφέρθηκε

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

12 Δεκέμβρη: Λαϊκή Συνέλευση της Λ.Ε. Θερμαϊκού


Πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση
Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015 στις 18:00
στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών

για το προγραμματισμό δράσης του επόμενου διαστήματος.
Άξονες της συζήτησης:
• Οι εξελίξεις γύρω από τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις.
• Τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο μας (αυξήσεις στο νερό, καθαριότητα κλπ.)
• Η αυτοοργάνωση και ο συντονισμός των κατοίκων μέσα από τους μαζικούς φορείς, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων
• Καθορισμός προγράμματος δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του δήμου μας, επαγγελματικά σωματεία εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών, σπουδαστών, πολιτιστικοί μορφωτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων
Καλούμε όλους τους συμπολίτες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, άνεργους, νέους, γυναίκες, σπουδαστές Κανείς δεν περισσεύει σε τέτοιες στιγμές.
Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε με τις ιδέες, τον προβληματισμό μας, την ενεργό συμμετοχή μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!...

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6949517357 – 2392075966
Και στο www.lethermaikos.blogspot.gr