Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει τη νέα εκατόμβη νεκρών στη Μεσόγειο - Καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Απρίλη


Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα εκατόμβη αθώων στη Μεσόγειο εξέδωσε η ΕΕΔΥΕ, τονίζοντας ότι αυτή η ατέλειωτη τραγωδία είναι γέννημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Παράλληλα, η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πλατιά κινητοποίηση - συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 23 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΕΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:

Νέα εκατόμβη αθώων στη Μεσόγειο - Ατέλειωτη τραγωδία γέννημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων
Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει η νέα εκατόμβη με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, που γίνεται όλο και περισσότερο ο υγρός «τάφος» πολλών από τους χιλιάδες κατατρεγμένους που τη διασχίζουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης ασφαλούς εστίας. Οι χώρες προέλευσής τους, καθημαγμένες από αυτούς που δακρύζουν υποκριτικά για τα θύματά τους.
Δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν «αθώοι του αίματος» αυτοί -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση- που ξεδιπλώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εξαπολύουν πολέμους σε μια τεράστια έκταση από Αφρική-Ουκρανία-Συρία-Ιράκ-Υεμένη. Αυτοί οι πόλεμοι «σαρώνουν» λαούς και προκαλούν τα συνεχώς εντεινόμενα κύματα προσφύγων και μεταναστών.
Η πρόθυμη για νέα ιμπεριαλιστικά πλήγματα με το μανδύα «αντιμετώπισης τρομοκρατίας, προστασίας χριστιανικών πληθυσμών» Ελλάδα έχει τη δική της ευθύνη στο έγκλημα κατά των λαών. Οι κραυγές πολιτικών κομμάτων κι όχι μόνο για «αφύλακτα σύνορα», το νέο κύμα ξενοφοβίας - ρατσισμού δεν μπορεί να κρύψει την προσήλωσή τους στην πολιτική του ιμπεριαλισμού. Αυτή η πολιτική δε γνωρίζει κανένα σύνορο και όριο, όταν πρόκειται να επιβάλει με τη φωτιά και το σίδερο ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν είναι ώρα για δάκρυα ή σκέτη συμπόνια, είναι ώρα για ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ματαίωσης της ελληνικής συμμετοχής σε νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Η οργή και αγανάκτηση να γίνουν συνειδητή πάλη, ενάντια στις αιτίες για τα συνεχόμενα εγκλήματα. Καμία υποχώρηση στους νόμους τους και τους κανονισμούς ΣΕΝΓΚΕΝ και ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ. Στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ.
Η ΕΕΔΥΕ, με τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, θα δυναμώσει τη δράση της ενάντια στους υπεύθυνους, θα δυναμώσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους κατατρεγμένους του ιμπεριαλισμού, από όποια χώρα κι αν προέρχονται. Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης σε πλατιά κινητοποίηση - συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 23 Απρίλη, 7 μ.μ., στα γραφεία της ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.