Ποιοι είμαστε


Η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού, ιδρύθηκε πριν δυόμισι περίπου χρόνια από εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ,  αυτοαπασχολούμενους που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ, αγρότες της ΠΑΣΥ, το σύλλογο γυναικών Νέων Επιβατών (μέλος της ΟΓΕ) και φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που όλοι τους διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στο δήμο μας. Σε αυτήν συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, νέοι, γυναίκες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική και θέλουν να αντισταθούν. Η Λαϊκή Επιτροπή συγκροτήθηκε με βάση ένα σύνολο αιτημάτων που αφορούν κάθε λαϊκό πρόβλημα, για να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, τα οποία γκρεμίζουν τα δικαιώματα, τη ζωή και το μέλλον μας.
Στο διάστημα της δράσης της και στο μέτρο των δυνάμεών της, δραστηριοποιήθηκε σε διαφορετικές περιπτώσεις, τόσο στην κατεύθυνση της άμεσης ανακούφισης συμπολιτών μας από τα δεινά της κρίσης, όσο και με παρεμβάσεις σε γενικότερα ζητήματα της περιοχής, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Σήμερα, με την έναρξη λειτουργίας αυτού του ιστολογίου, η Λαϊκή Επιτροπή, κλιμακώνει την παρουσία της και εντείνει τις προσπάθειές της, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης δράσης, μπροστά στη συνεχιζόμενη όξυνση των λαϊκών προβλημάτων της περιοχής. Και δηλώνουμε ότι αυτό αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο, της πολιτικής της ΕΕ, ώστε να ξημερώσει η μέρα που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, με τη δική του εξουσία, με λαογέννητους θεσμούς και με μια οικονομία που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι στη δημιουργία κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια.
Και καλούμε το λαό, τους συντοπίτες μας, να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια με όποιο πρόσφορο για τον καθένα τρόπο. Κάθε παρουσία, κάθε πληροφορία, κάθε βοήθεια αυτή την εποχή είναι πολύτιμη. Κανείς δεν περισσεύει... Από τη αλληλεγγύη προς τον ένα, μέχρι τη συστράτευση των πολλών... Από το πιο μικρό πρόβλημα, μέχρι και το πιο μεγάλο.