Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

28 Απριλίου στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας: "Γάμος αλά... ρωσικά" από την Ομάδα Τέχνης Θεατράλε.




"Γάμος αλά... ρωσικά" (κωμικές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ),

από την Ομάδα Τέχνης Θεατράλε.


Το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ. στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα τέχνης "Θεατράλε", ανεβάζει μια θεατρική παράσταση που αποτελείται από μονόπρακτα και διασκευασμένα διηγήματα του γνωστού Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχοφ.
Η παράσταση δίνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νέας
Μηχανιώνας


Σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης πρόκειται για
"...Μια κωμική ματιά στη τρέλα της έγγαμης συμβίωσης, σε μια σπονδυλωτή παράσταση που αποτελείται από μονόπρακτα και διασκευασμένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ.

Ζευγάρια που παντρεύονται, ζευγάρια που χωρίζουν. Ζευγάρια που τσακώνονται, ζευγάρια που φιλιώνουν. Ένας πλούσιος γαιοκτήμονας με πονόδοντο, μια υστερική γεροντοκόρη, μια φημισμένη προξενήτρα, μια μαγείρισσα με έφεση στα μαντζούνια, ένας νηστικός μουσικός, ένας φαφλατάς στρατηγός, μια ‘καλοπροαίρετη’ καλεσμένη γάμου και μια νυσταγμένη οικοδέσποινα, αναφωνούν με πάθος… «όλα του γάμου δύσκολα»!

Τι ρόλο παίζουν στην ιστορία ένας σκύλος με πλακουτσωτή μουσούδα και μια άρρωστη γαλοπούλα;

Έξι ηθοποιοί κι ένας μουσικός υποδύονται 21 διαφορετικούς χαρακτήρες και φωτίζουν όλα τα καθημερινά –ευτράπελα και γλυκόπικρα- περιστατικά της συμβίωσης των ανθρώπων.

Μια παράσταση-γαμήλιο πάρτι κατάλληλη για παντρεμένους, διαζευγμένους, εργένηδες, ερωτευμένους, ανέραστους και... υδροχόους με σελήνη στον αιγόκερω...

Η παράσταση αποτελείται από τα μονόπρακτα: «Σύμβουλος γάμου», «Πρόταση γάμου», «Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει*», «Αίσιο τέλος», «Ατέλειωτη νύχτα», «Αλογίσιο όνομα», «Όλια, μια ψυχούλα», «Η ζωή είναι όμορφη».

Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Κορνήλιος Ρουσάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα Τέχνης Θεατράλε 
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ελευθέρογλου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Βιργινία Καλλιοντζή

Παίζουν (αλφαβητικά): 
Γιώργος Ελευθέρογλου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Στέλλα Λαθήρα, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου.
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Ελευθέρογλου (ηλεκτρική κιθάρα)

*Το κείμενο «Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει» είναι του Κορνήλιου Ρουσάκη.

Σάββατο 28 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ.
Θέατρο 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας
(υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νέας
Μηχανιώνας)

[Η Ομάδα Τέχνης "Θεατράλε" είναι μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στη Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης]...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.