Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού...



Δημοσιεύουμε το πρόγραμμα δράσης για την αμέσως επόμενη περίοδο, που αποφασίστηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση της Λ.Ε. Θερμαϊκού, το Σάββατο 12 Δεκέμβρη και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που συμφωνούν με τους βασικούς του στόχους, να συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίησή του...

Πρόγραμμα δράσης (εγκρίθηκε στη Συνέλευση της 12ης Δεκέμβρη)



1.- Κάλεσμα όλων στο Πανεργατικό Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 18.00μμ, ενάντια στα μέτρα των προαπαιτούμενων που πρόκειται να ψηφιστούν στη Βουλή το ίδιο βράδυ από την κυβέρνηση.

2.- Κάλεσμα όλων και ιδιαίτερα των συνταξιούχων στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 16 Δεκέμβρη, στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, στις 10.00π.μ., ενάντια στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

3.- Συγκροτήθηκε επιτροπή από μέλη της επιτροπής και σπουδαστές της ΑΕΝ για την άμεση οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους σπουδαστές, μέσα στο Γενάρη, εν όψει της επερχόμενης εξεταστικής περιόδου.

4.- Αποφασίστηκε η διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης συντονισμένης κινητοποίησης, με τη στήριξη της Λαϊκής Επιτροπής  προς τον ΟΑΣΘ και κάθε αρμόδια υπηρεσία, για μειωμένο εισιτήριο τόσο προς τους σπουδαστές της ΑΕΝ, όσο και προς τους σπουδαστές του ΙΕΚ Επανομής που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...

5.- Δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού και οργάνωση πικετοφορίας στην αγορά της Περαίας, ενάντια στις αυθαίρετες αυξήσεις στο νερό, και τις διακοπές παροχής προς τα λαϊκά σπίτια λόγω χρεών. Απαίτηση για ανάκληση των αυξήσεων και κατάργηση των χαρατσιών, καθώς το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να φορολογείται η χρήση του.

6.- Ενίσχυση των μέχρι σήμερα προσπαθειών για την επέκταση του δικτύου αλληλεγγύης της επιτροπής, τόσο για τη συγκέντρωση προσφορών, όσο και για την ενημέρωση γύρω από ανάγκες συγκεκριμένων λαϊκών οικογενειών. Να γίνουν εξορμήσεις ώστε η ανακοίνωση-πρόσκληση της επιτροπής να φτάσει σε κάθε σπίτι του Δήμου μας.

7.- Διερεύνηση από την επιτροπή των δυνατοτήτων ώστε να οργανωθούν συνελεύσεις με ειδικό θεματικό περιεχόμενο, που να καλύπτει ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, όπως: επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, συνταξιούχους, νεολαία, πολιτισμός, άθληση κλπ.

8.- Τέλος αποφασίστηκε να γίνει νέα συνέλευση προς το τέλος Γενάρη, σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.