Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις


Νέες πρωτοβουλίες και τοπικές κινητοποιήσεις προστίθενται καθημερινά στο πρόγραμμα δράσης αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και προετοιμάζονται για κλιμάκωση με πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.



Στη Θεσσαλία, έχουν ληφθεί αποφάσεις για δυναμικά συλλαλητήρια, που θα δώσουν το έναυσμα για ανάλογες αγωνιστικές κινήσεις σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν
καταληχθεί τα εξής συλλαλητήρια με τρακτέρ:

  • Την Πέμπτη, 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πόλη της Καρδίτσας. Κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας περιοδεύουν ήδη στα χωριά, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο και καλώντας τον να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Από την Κυριακή, 1η Νοέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για τη μεγάλη πορεία προς την πόλη, στις 5 Νοέμβρη.
  • Το Σάββατο, 7 Νοέμβρηστις 11 το πρωίστην πλατεία του Τυρνάβου. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου.
  • Στις 2 Δεκέμβρηστην πλατεία των Φαρσάλων. Στη σύσκεψη που οργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας, όπου και αποφασίστηκε η κινητοποίηση, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής.
Από τον Εβρο έως την Κρήτη
Την οργάνωση του αγώνα σε συντονισμό με άλλες Ομοσπονδίες και Συλλόγους αποφάσισε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης το ΔΣ της ΟΑΣΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τρεις ενημερωτικές συσκέψεις σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.
Επίσης, αποφάσισε να καλέσει τους αγρότες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων. Και, τέλος, να συμμετάσχει στη σύσκεψη των μπλόκων που θα γίνει τέλος του μήνα στη Λάρισα, στην οποία θα αποφασιστούν οι μορφές και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων.
Πέρα από τις γενικότερες διεκδικήσεις της αγροτιάς, η ΟΑΣΕ καλεί τους αγρότες του Εβρου να παλέψουν και να διεκδικήσουν μέτρα για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας που τα τελευταία χρόνια δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, εξαιτίας των ζωονόσων.
Πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχάνων και Αστερουσίων στην Κρήτη: Την Πέμπτη 28/10, στις 11 π.μ., σε κινητοποίηση στον κόμβο του Γιοφύρου (στάση υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Μελίρρυτο). Την Πέμπτη 5/11, στις 11 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στις 12 Νοέμβρη στην πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.
Επίσης, σύσκεψη με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αναμενόταν να διοργανώσει χτες βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων της Πελοποννήσου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης.
Σήμερα Τετάρτη, αγροτική κινητοποίηση θα γίνει στον Πύργο Ηλείας, με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στο παλιό νοσοκομείο (οδός Μανωλοπούλου) και θα ακολουθήσει πορεία, μετά την παρέλαση, στους δρόμους της πόλης.
Τέλος, αύριο Πέμπτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει συγκέντρωση - σύσκεψη στην Αμφιλοχία, στις 11 π.μ. στο καφενείο του Κώστα Κορομηλιά απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους ενόψει του παναιτωλοακαρνανικού συλλαλητηρίου στις 5 Νοέμβρη. Θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.