Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διόνυσος: Παρέμβαση γυναικών για την επανατοποθέτηση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες στο Πνευματικό Κέντρο Από την Ομάδα Γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο



Την επανατοποθέτηση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο χώρο των γραφείων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, που εξ αρχής είχαν συγκεντρωθεί, προκάλεσε η αποφασιστική παρέμβαση της Ομάδας Γυναικών Δήμου Διονύσου (μέλος της ΟΓΕ) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου και στο δήμαρχο την Τρίτη 27 Οκτώβρη. Με την παρέμβασή της αυτή, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Διονύσου κατήγγειλε και ζήτησε ευθύνες από τη Δημοτική Αρχή, για το γεγονός ότι τα μισά συγκεντρωμένα υλικά που παρέμεναν στα γραφεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πετάχτηκαν εκτός του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, ενώ τα άλλα μισά ήταν τοποθετημένα στο ισόγειο του κτιρίου. Ο δήμαρχος Διονύσου, κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση της Ομάδας Γυναικών της πόλης, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός, το οποίο απέδωσε σε άστοχη πρωτοβουλία υπαλλήλου, ενώ τελικά τα είδη πρώτης ανάγκης εκ νέου τοποθετήθηκαν στο χώρο των γραφείων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέχρι να παραδοθούν.
Στην ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Διονύσου τονίζει:
«Την ίδια ώρα που συγκλονισμένος ο κόσμος βλέπει τις εικόνες από τα ξεβρασμένα κορμιά, του μικρού Αϊλάν, του αδελφού του και της μάνας του, τις εικόνες απ’ όλα τα νεκρά παιδιά στο Αιγαίο, την ίδια ώρα συνεχίζεται το "μπαλάκι" των ευθυνών, μεταξύ κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης, χύνοντας υποκριτικά "κροκοδείλια" δάκρυα, ενώ ταυτόχρονα εδώ, στο Δήμο Διονύσου, πετάνε έξω τις συγκεντρωμένες προμήθειες, διότι ενοχλούν το χώρο και την αισθητική τους…
Οι αξίες του "ευρωπαϊκού πολιτισμού" -που υπηρετεί και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής- είναι οι ίδιες αξίες που γεννάνε πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Είναι οι ίδιες αξίες, που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που ελέγχουν τους ενεργειακούς πόρους και τις αγορές. Είναι οι "αξίες" των φονιάδων ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ.
Εμείς, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, δε θα επιτρέψουμε να καλλιεργείται η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.
Χαιρετίζουμε τη συγκινητική αλληλεγγύη που δείχνουν οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας, προσφέροντας ό,τι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων, κόντρα στα φαινόμενα εκμετάλλευσης σε βάρος των ξεριζωμένων.
Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου αταλάντευτα θα συνεχίσει τη δράση της και την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα». 

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.