Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ: Απαντάμε με 48ωρη απεργία στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης...


Να αποφασίσουν 48ωρη απεργία καλεί τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων η ΠΑΣΕΒΕ για να μην περάσει το έγκλημα της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!
Είμαστε σε ετοιμότητα. Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της απεργίας. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα ΔΣ, πραγματοποιούμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά».
Η ΠΑΣΕΒΕ ζητά την «απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος», την «αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων», την «επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και «γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των Ταμείων».
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, απευθυνόμενη προς τους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους, αναφέρει:

«Η παλλαϊκή συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 4ης Φλεβάρη, αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 12-13 Φλεβάρη αναδεικνύει την τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που πήραν μέρος και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας όπλο προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Δεν κουραζόμαστε - Δεν υποχωρούμε. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο νόμος-λαιμητόμος της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Με ψέματα, υποσχέσεις, συκοφαντίες και απειλές προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις και να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Έχει το θράσος να το παίζει Ρομπέν των αυτοαπασχολούμενων την ώρα που με το σχέδιο έκτρωμα:
 • Ενσωματώνει κάθε αντιασφαλιστικό νόμο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως η συνταξιοδότηση στα 67, η κατάργηση της 13ης-14ης σύνταξης.
 • Τσακίζει τις συντάξεις οδηγώντας χιλιάδες στην ανέχεια και τη δουλειά μέχρι τον τάφο, τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους.
 • Πετσοκόβει τις παροχές για Υγεία και περίθαλψη ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση.
 • Επιχειρεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με την υποχρέωση του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στη χρηματοδότηση των Ταμείων. 
Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση των Ταμείων.
Αν ήθελαν ας επέστρεφαν τα κλεμμένα αποθεματικά, ας εισέπρατταν τις διαπιστωμένες εισφοροδιαφυγές της μεγαλοεργοδοσίας. Αντίθετα κοιτάνε πώς θα εξοικονομήσουν και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το έκτρωμα αυτό είναι προσχεδιασμένο. Αποτελεί πάγια κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής που τσακίζει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους. Ήδη με την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί χιλιάδες από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια χρέη σε Ταμείο, τράπεζες, προμηθευτές. Νέες βαθιές πληγές θα προστεθούν στην ήδη αδιέξοδη οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας αφού η Κοινωνική Ασφάλιση θα γίνει πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.
Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των μονοπωλίων. Να πληρώσει τώρα το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή. Γι΄ αυτό τα δίνει όλα να περιορίσει τη λαϊκή κατακραυγή. Τους προειδοποιούμε ότι αν τολμήσουν κάτι τέτοιο απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. 
Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!
Είμαστε σε ετοιμότητα. Δουλεύουμε μαχητικά από τώρα για την προετοιμασία της απεργίας. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα ΔΣ, πραγματοποιούμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο με την κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για λίγους μεσαίους επιχειρηματίες. Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο όταν υιοθετούν τα επιχειρήματα περί μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού λόγω των οικονομικών δεδομένων της χώρας. Με τις εκτιμήσεις τους ότι δεν είναι ρεαλιστική η βιωσιμότητα των Ταμείων χωρίς περικοπή συντάξεων, θέλουν να προετοιμάσουν τους επαγγελματίες να αποδεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Είναι αφερέγγυοι να οργανώσουν την πάλη μας.
Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στον αγώνα για να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις και να δημιουργήσουμε το αύριο που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.
Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία!
Διεκδικούμε:
 • Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
 • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των Ταμείων.
 • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
 • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.
 • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
 • Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
 • 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.