Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Οι συνταξιούχοι πάλι στα χαρακώματα...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ
& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907
http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

Αθήνα 5/3/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αγανάκτηση ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας να απαντά σε σχετική ερώτηση ότι: «Βεβαίως θα κάνουμε με εισοδηματικά κριτήρια τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα». Πριν λαλήσει ο πετεινός η νέα κυβέρνηση δείχνει που το πάει.
          Καταγγέλλουμε αυτή την αλλαγή που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση με το νέο χαράτσι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους που και σ’ αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιεί το παλιό κόλπο των «Ρετιρέ» και «Υπογείων» στην προσπάθεια να ενεργοποίηση τον κοινωνικό αυτοματισμό!!  Οι φτωχοί καλούνται άλλη μια φορά να πληρώνουν για τους φτωχότερους. Παλιές αντιλαϊκές συνταγές σε νέα κόπια. Όπως παλιά, από το 2012, είναι και η τωρινή «φρέσκια» ιδέα του Υπουργού Υγείας την οποία ο τότε μνημονιακός, όπως τον ονόμαζαν, ομόλογος του την υιοθετούσε…
          Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι που την περίθαλψη τους πλήρωναν και πληρώνουν μια ζωή σε εισφορές και φόρους και μάλιστα ανάλογα πάντα με τα εισοδηματικά τους δεν θα νομιμοποιήσουν στην συνείδηση τους κανενός είδους παλιό ή νέο χαράτσι.
          Απαιτούμε δωρεάν ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψης μακριά από εμπορευματοποίηση χωρίς αποκλεισμούς. Για όλους.  
          Καλούμε τους συνταξιούχους να δώσουν το παρόν στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις αλλά και ότι δρομολογείται από εδώ και πέρα.  Άλλωστε δεν κρύβουν τα σχέδια για νέα αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων που τα οδεύουν στα σαγόνια της Τράπεζας της Ελλάδος ή την μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 50%, ή ακόμα την πλήρη ανάληψη των εξόδων από τους ίδιους όσων από τους ασθενείς καταφεύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
          Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.  
Για Τη Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ                                                   ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΛΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.