Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα για στήριξη των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης προς τα δημοτικά συμβούλια των δήμων του νομού


Θεσσαλονίκη 19 Μαρτίου 2015
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα»

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης

Προς τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Νομού Θεσσαλονίκης

    Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ του Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ωθεί ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιους οργανισμούς τα ταμειακά τους διαθέσιμα να επενδύονται με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos).
     Η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το «κούρεμα» του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτόν τον τρόπο οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δεν δημιούργησαν.
    Το επιχείρημα πως η τράπεζα της Ελλάδας θα επιστρέφει τα ποσά που θα ζητούν τα ταμεία για τις ανάγκες τους δεν μας πείθει για την αθωότητα του μέτρου. Ο στραγγαλισμός των ταμείων μας βρίσκεται επί θύρας.
   Αρκετά έχουν ξεγυμνωθεί τα ταμεία μας από τις «παγωμένες πιστώσεις» από τον τζόγο στο χρηματιστήριο, από τα κουρέματα, από τις χαριστικές προσφορές στο κεφάλαιο, από τις λεγόμενες ρυθμίσεις κ.ο.κ.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί – φορομπηχτικοί νόμοι.
Να μην μπει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων και να μην χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ για αγορές ομολόγων, repos ή οτιδήποτε άλλο.
Να αποκατασταθούν όλα μας τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί μισθολογικά – ιατροφαρμακευτικά - κοινωνικά.
Να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας.
Να δοθεί τώρα το δώρο του Πάσχα.


Ζητάμε από τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν με ψήφισμα τους τα δίκαια αιτήματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.