Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» Νέα μαχητική κινητοποίηση στην Ξηροκρήνη διεκδικώντας τα δικαιώματά τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 Video of ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ 

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Discount Markt» στην Ξηροκρήνη και πορεία στους δρόμους της περιοχής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» συνεχίζοντας τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλους κλάδους, Λαϊκών Επιτροπών, Γυναικείων Συλλόγων (μελών της ΟΓΕ) και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα όπου παρέμειναν για
περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με τις ανακοινώσεις τους από τα μεγάφωνα και με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους κυβέρνηση και εργοδοσία και καλούσαν το λαό της περιοχής να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης κρατούσαν πανό ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 300 ευρώ» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιτρέπει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν τα πρώην καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της. Όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του καταστήματος στην Ξηροκρήνη που από την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί από την επιχείρηση «Discount Markt».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε κάθε άλλο κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες Σ/Μ χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας τους.
Μετά την κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Ξηροκρήνης ενημερώνοντας το λαό της περιοχής για τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων κυβέρνηση και εργοδότες.
Την Τρίτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» από το Πανελλαδικό τους Σωματείο και τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.